20 Mart 2012 Salı

20 Mart Salı ADANA SİTE TAHMİNLERİ - Resul Girgin

20 Mart 2012 Salı Adana at yarışı programı için Resul Girgin altılı ganyan tahmin ve yorumları

 

Salı ADANA SİTE TAHMİNLERİ yayınlanmıştır.

 

Dünkü Şanlıurfa altılısı için tebriklerini ileten tüm dostlara teşekkür ederim. Gönül isterdi ki cazip banko olarak önerdiğim ve az farkla ikinci olan ŞİMŞİR'de kazansın ve küçük kupon yapanlarda kazançlı çıksın ama olmadı. Ayrıca son ayakta az farkla son anda ikinci olan BİLBAY kazanabilseydi bu safkan genel olarak bülten tahminlerinde hiç yer almayan bir isim olduğu için bence en az iki katı ikramiye verecekti. Bugün Adana'da hem çok zevkli mücadelelere sahne olacak, hem de altılı ganyan açısından saçma sonuçlar oluşmadığı sürece bulunabilir bir program mevcut. Yazar arkadaşlarımla genel olarak çoğu koşuda küçük farklılıklar dışında uyumlu olduğumuz tahminler çıktı. Umarım yarışlar öngördüğümüz şekilde sonuçlanır ve seriye devam edebiliriz. Tahmin ve yorumlarım şu şekildedir:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALTILI TAHMİNİM
 

1.Ayak: 3 / 4,2,1,5
2.Ayak: 11 / 4,2
3.Ayak: 3 ( KARAESER )
4.Ayak: 8,4,3,7
5.Ayak: 10,4,2,5 / 1,3,6
6.Ayak:
14,15,2,6 / 1,4,5
 
 
1.AYAK

Son yarışını aynı mesafede sert temposuyla çıktığı gibi tüm grubu dağıtarak kazanırken çokta iyi derece gerçekleştiren 3-RÜZGARIN İZİ; sonlarda gösterdiği dirençle de ekip olarak çok fazla beğenimizi kazanmıştı. Safkan bugün yine çok müsait rakiplerle mücadele edecek. Mantıken aynı performansı gerçekleştirmesi halinde kazanması gerekiyor. Küçük kuponlarda risk edilerek TEK yazılabilir.
 
Bu safkanın mantıken kazanması gerekiyor ama benim içim bir türlü rahat etmiyor. Bu kez rakiplerinden biri yarışın başından itibaren önlem almak isteyerek etkili pres uygulayabilir. Zira son yarışında bitirebileceği tahmin edilmediği için rakipleri tarafından son metrelere kadar fazla ciddiye alınmayarak önde rahat bırakılmıştı. Ancak bu kez son yarışından çıkartılan dersle tüm rakipleri bu safkana göre taktik belirleyeceklerdir. Aslında çokta elle tutulur bir rakip bulmakta zor ama aralarından daha şanslı olan 4 safkanı geniş kuponlara rakip önerdim. Sıralamam şablondadır.
 
 
2.AYAK

Son yarışını 1200 metre mesafede benzer rakipleri önünde çıktığı gibi ve kolay kazanan 11-TIME TO DANCE; o yarışta cazip konumda olmasına rağmen benim çok güvendiğim bir isimdi. Buna rağmen banko öneremeyişimin üzüntüsünü çok fazla yaşadım. Bugün yine tüm şartlar uygun görünüyor. Sert temposuyla öne düşecek, virajda temposunu artırarak düzlüğe fark yaparak çıkacak ve sonlarda geriden gelecek olan ataklara da direnerek büyük ihtimalle kazanacaktır. Bu safkanı da küçük ve alternatif kuponlara BANKO öneriyorum.
 
Ancak bu kez beni düşündüren önemli bir husus var. Zira bu safkan son yarışında da görüldüğü üzere yüksek tempoda arka grubu dağıtarak kazanıyor. Ancak Halis Karataş'ın bu tip safkanları zaman zaman temposunun altında koşturduğunu ve sprintini kısaltmaya çalıştığını biliyoruz. Eğer bu taktikle koşar ve rakiplerinden avans alamazsa bu kez son yarışına göre 100 metre daha uzayan mesafede son metrelerde yakalanarak geçilme riski bulunuyor. Bunu başarmaya en güçlü aday da sonlarda mermi gibi sprintler atabilen grubun kaliteli bir başka safkanı olan 4-SİPSE'dir. Safkan uzun süredir ara verdi ama jokey olmasına sadece 4 yarış kalan Uğur Temur safkanı bizzat kendisi hazırlamış ve çok hazır durumda gireceği koşuda dinçlikle çok etkili koşabileceği için geniş kuponlarda ilk olarak bu safkana yer verilmelidir.
 
Rakip önereceğim bir diğer isim de; son koşusunda TIME TO DANCE'ye en fazla yaklaşan isim olan 2-CROSS RELATIVE'dir. Çok zor kazanan bir safkan olmasına rağmen form durumu çok iyi ve süratli rakibini yakın takip ederek düzlükte ilk yakalayabilecek isim kendisidir. SİPSE'de sonlarda nefes yönünden etkilenir ve beklenen sprintini yapamazsa bu safkanın da kazanabileceğini düşünüyorum. Dolayısı ile geniş kuponlarda bu iki safkana da yer verilmelidir.
 
 
3.AYAK

Bu koşuda ekip arkadaşlarıma kılıç çekme gibi bir aksiyon yapmayacağım. Ekip olarak hemfikir olduğumuz ve bu yarışı önemli bir aksilik olmazsa kazanmasını beklediğimiz isim 3-KARAESER'dir.
 
Bu safkan çim pistte bu grubun üzerinde performansa sahip. Mesafe süratli safkanın istediği gibi kısa ve kendisine güven duymamızda önemli katkısı olan Akın Sözen idaresinde bu yarışa iştirak edecek. Eğer üzerinde temposunu iyi ayarlayamayacak bir jokey bulunsaydı bu safkana rakip önermeyi düşünebilirdim. Ancak Akın Sözen tempo yarışlarının en başarılı isimlerinden biri. Son olarak Cumartesi akşamı İstanbul'da Fast Stars Line ile çok kolay bir yarış kazanırken tempoyu ne kadar mükemmel ayarladığını ve Sadettin Boyraz ile Selim Kaya'yı nasıl çaresiz bıraktığını birlikte izledik. Bu konuda sevgili Orçun'a tamamen katılıyorum, gerçekten de tempo yarışlarının şu an belki de en iyi jokeyi konumundadır. Umarım kendisine bu kadar iltifat ettikten sonra saçma bir sürüş gerçekleştirerek bizi mahçup etmez. Zira KARAESER çok kolay ve yüksek tempoda gidebilmesine rağmen sonlarda temposunu koruyamayan bir safkan ve jokey ustalığına ihtiyaç duyuyor. Gerçi bu kadar uygun bir grupta her halükarda kolay kazanması gerekir. Jokeyi de stiline uygun ve güven veren bir isim olduğu için bende ekip arkadaşlarıma katılıyorum. Bu safkan SİTEMİZİN ve GÜNÜN BANKOSU'dur.
 
 
4.AYAK

Bugünkü programda gerçekten çok zevkli yarışlar var ki; en zevklisi ve benim sonucunu merakla bekleyeceğim koşu da tabiki A-3 Tendürek koşusu olacak.
 
Daha öncede defalarca belirttiğim gibi 8-SANZATU benim çim pistte çok beğendiğim ve yaz sezonunda klasik koşular için de ümitli olduğum bir safkan. Çim pistte bu kadar başarılı olmasına karşın kumda hiç işlemeyen safkanı ilgilileri hangi akla hizmet 2 defa kumda zorladılar anlamak mümkün değil. Üstelik son yarışında da numara götürmeye kalktılar. Böyle ümit veren bir safkanınız varsa kumda eksikte koşsa tabela yapalım, az da olsa para kazanalım mantığı olamaz. Küçük hesaplar peşinde koşarken büyük kayıplar vermeniz kuvvetle muhtemeldir. Zira bu safkan makina değil, etten kemikten oluşan bir canlıdır ve bu derece hoyratça kullanırsanız bir yerde benden buraya kadar diyerek yolda bırakacaktır.
 
Safkanı sanırım Halis Karataş'ta beğeniyor olmalı ki; uzun mesafede binerek denemek istemiştir. Şimdiden yaz sezonunun hesapları yapılmaya başlanmıştır. Zira fazla bir şey de kalmadı. Açıkcası uzun mesafe performansını ben de çok merak ediyorum. Üzerinde Halis Karataş'ın bulunması da sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek açısından çok büyük avantaj olacak. Safkan hakkında kesin fikre sahip olacağım. Zira çok yumuşak kantarmalı bir jokey olan Erhan Yavuz'un idaresinde safkanın gücünü tam olarak ölçebilmek pek mümkün olmuyor. Safkanı ilgiyle takip edeceğim ama sonuçta ilk uzun mesafe tecrübesi olacağı için tabiki temkinli davranarak riske girmeyeceğim.
 
Zira uzun mesafelerde bambaşka bir safkana dönüşen 4-KAFKASLI ve daha önce uzun mesafe tecrübeleri kazanmış güçlü bir tempo atı olan 3-FULL TIME TRAGEDY bulunuyor. Uzun aradan sonra bir yarış görüp nefes açan 7-RAIN SHOWER'den de bugün çok farklı bir performans gelebileceği için ihmal edilmemelidir.
 
 

Son iki ayakta fazla sayıda safkan öneriyorum. Aslında bu koşularda da ön planda tuttuğum isimler var ve bu safkanları taksimle ayırarak belirttim ama her sonuca açık koşular olduğu için detaya girerek sizleri etkilemek ve yanıltmayı istemiyorum. Zira taksimden önceki seçimlerim kendi kriterlerime göre fazla tuttuğum isimler olmalarına rağmen risklidirler. Bu nedenle bütçeniz yettiğince bu ayaklarda fazla sayıda safkana yer vermeye çalışınız.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder