16 Mart 2012 Cuma

17 Mart Cumartesi ADANA SİTE TAHMİNLERİ - Resul Girgin

17 Mart 2012 Cumartesi Adana at yarışı programı için Resul Girgin altılı ganyan tahmin ve yorumları

 

Cumartesi ADANA SİTE TAHMİNLERİ yayınlanmıştır.

 

NOT: Son ayakta yarıştan çıkan 2-BEYREKHAN şablondan eksiltilmiştir. Saat 14:02

 

Dün İzmir'de önerdiğim iki banko da kazanmasına rağmen şablonu küçük tuttuğum için elediğim isimlerin kazanması nedeniyle altılı ganyanı doğru tahmin edemedik ama bugün yine güvendiğim 2 BANKO safkan bulunuyor ve kazanmaları halinde açıkcası bugün altılıyı kaçırma niyetinde değilim...

 

Sitemizin yeni sunucusuna çok sık şekilde saldırı yapılmakta ve zaman zaman siteye giriş imkansızlaşmaktadır. Bu sebeple çok sayıda üyemiz mağdur olduklarını bildirmektedirler. Gerek bu saldırılara karşı güvenlik önlemlerinin artırılması, gerekse sitemizin giriş kapasitesinin yükseltilmesi ve çok daha hızlı bir alt yapıya kavuşturulması için çalışmalar başlatılmıştır. Ancak bu süreçte tahminlere ulaşım konusunda sıkıntı yaşamamanız için yedek olarak sitemizin resmi blog sayfası bugünden itibaren faaliyete girmiştir ve tahminler siteyle eş zamanlı olarak blog sayfamızda da yayınlanacaktır.

Blog sayfamızı yalnızca gold üyelerimiz görüntüleyebilmekte ve davet linkleri e-mail adreslerinize gönderilmiştir. Giriş yapabilmeniz için e-mail adreslerinize gönderdiğimiz davet linkine tıkladıktan sonra kayıt olmanız gerekiyor. Tahminleri maalesef e-mail ile toplu şekilde göndermekte sıkıntı yaşıyoruz. Spam yasalarından ötürü kişisel e-mail adreslerim dahil kullandığım tüm mail adresleri bloke edilmektedir. Son yayınladığımız tahminleri de e-mail ile göndermeye çalıştım ancak bloke nedeniyle iletilemedi mesajı gelmektedir. Siteye ulaşım sağlanamadığında lütfen tahminleri e-mail ile istemeyin, blog sayfamızı ziyaret ediniz...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALTILI TAHMİNİM
 

1.Ayak: 8,5 / 3,1,6
2.Ayak: 1 ( BESLENEY )
3.Ayak: 5,3,2,9,11,6
4.Ayak: 3,2,4 / 1,5,8
5.Ayak: 1 ( AZARAKS )
6.Ayak:
15,4,9,12,5,7,3,13,11,14
 
 
1.AYAK

Uzun mesafede kilo farklarının önemli rol oynayacağını tahmin ediyorum. Zira safkanlar arasında çok büyük güç farkı yok ve kilo avantajı olanların bence şansları daha yüksek olacaktır.
 
Başta şans vereceğim isim; hayli cazip konumda hatta genel puanlamada sondan ikinci sırada şans verildiğini gördüğüm 8-PEKKURT'tur. Beş aya yakın ara verdikten sonra Adana'da uzun mesafede bir koşu gören bu safkanın hem ilk uzun mesafe tecrübesiydi, hem de uzun süre ara verdiği için nefes ve kondüsyon eksiği vardı. Buna rağmen dördüncülüğü oldukça ümit vericiydi. Safkanın son uzun galobunda olağanüstü ve grubun en iyi derecesini gerçekleştirdiği görülüyor ki; bu da gördüğü yarıştan sonra formunu çok ilerlettiğinin en bariz kanıtıdır. Kilosu da bomboş olduğu için sert rakiplerine rağmen en şanslı isim olarak görüyor ve sürprizi gerçekleştirmesini bekliyorum.
 
En ciddi rakip gördüğüm isim ise; form durumu çok iyi olup yine çok müsait bir kilo ile mücadeleye katılacak olan 5-KAZANAOĞLU'dur. Süratli bir safkanın bulunmadığı koşuda startla birlikte öne düşmesini beklediğim safkanın müsait kilosundan da faydalanarak çıktığı gibi bitirebileceğini düşünüyorum. Diğer rakiplerinden daha şanslı gördüğüm bu iki safkanla küçük kuponlarda risk alınabilir.
 
Açıkcası ben kendi kuponuma başka at yazmayacağım ama ağır kilolu safkanların da şu ana kadarki performansları başta önerdiğim iki safkana göre daha iyi olduğu bir gerçektir. Ben bu mesafede kilo farklılıklarının çok fazla rol oynayacağını düşünsem de sağlam kuponlarda riske girilmemesinde fayda olacaktır. Geniş kuponlar için önereceğim isimler; son yarışında Saraycan'ın yanında bile şans verdiğim ve yarışı az farkla kaybetmesine rağmen muhteşem koşan 3-SEYRANHAN, mesafeye yatkın ve kaliteli bir isim olan 1-SALUR ve son olarak da hem kilo avantajı, hem de eküri avantajı bulunan 6-TUGAYCAN'dır. 
 
 
2.AYAK

Gruptaki tek açık yarış atı olduğuna inandığım 1-BESLENEY'in kazanacağı koşuyu bulduğu görüşündeyim ve hiç yanına rakip önererek maceraya girmeyeceğim. Koşuda KARADENİZ ve KENANACO bulunmasına rağmen ben çok süratli tempoda koşulacağını zannetmiyorum. KARADENİZ liderliği alacaktır ama bene KENANACO bu safkanı en azından 800'e kadar kendi temposunda ikincilikte takip edip yarışı baştan süratlendirmeyecektir. Bana göre bekleme yapıp kısa sprint atan safkanlardan ziyade orta grupta gidip uzun sprint atabilen ve mücadele edebilen safkanlar daha avantajlı olacaktır ki; işte BESLENEY'de tam olarak bu tanıma uyan bir isimdir. Dış kulvardan çıkacak ve dışarıdan yavaş yavaş doldurarak ön gruba yaklaşacaktır. Düzlükteki mücadeleden de galip ayrılacağı görüşündeyim. Zira bu safkanın önceki yarışında hem nefes ve kondüsyon eksiği bulunuyordu, hem de bu sezon sınıf atlayarak kazanmadık koşu bırakmayan BOZYİĞİT gibi sert bir kayaya çarpmıştı. Düzlükte çok kolay tempoda ve bir anda hızını birinci vitesten beşinci vitese yükseltebilen rakibine yapabileceği bir hiç bir şey yoktu. Bu yarışa hem daha nefesli girecek, hem de rakipler daha uygun olduğu için ben bu kez kazanacağına inandığım safkanı BANKO değerlendirmenizi öneriyorum.
 
BESLENEY'i banko önermemin bir de stratejik ve kurgusal nedeni var. Beşinci ayakta günün sürdirek favorisi olan AZARAKS'ın kazanacağına inanıyorum. Bu durumda altılı ganyanın cazip ikramiye verebilmesi için diğer ayakların en az ikisinde hatırı sayılır sürpriz atların kazanması gerekir. 1,3,4 ve 6. ayakların sürprize müsait olduğu görüşündeyim. Bu ayaklarda kazanacak sürpriz atları bulabilmek adına da iki bankolu kurgu tercih etmemiz bize büyük avantaj sağlayacaktır. Zira AZARAKS'ın çok büyük ihtimalle kazanacağına inanıyorum. Yine BESLENEY'in de önemli bir aksilik olmazsa kazanacağını düşündüğüm için risk aldığımız bu ayakları geçebilirsek altılıyı doğru tahmin etme şansımız çok fazla artacaktır. Bu sebeple doğru kurguyu tercih ettiğimi düşünüyorum.
 
BESLENEY'in rakip gördüğüm isimleri incelersek; bana göre en güçlü rakibi kesinlikle AFFAN'dır ama bu safkan yarışlarına ara verdi ve nefes eksiği bulunuyor. TOZAN'ın iyi koşacağına ve mutlaka mücadeleye ortak olacağına inanıyorum ama bu safkan da orta ve uzun mesafelerde kazanmakta çok zorlanıyor. Zira safkanın çok kısa bir sprinti var ve kısa mesafelerde çok daha etkili sprint atarken uzun mesafelerde ise çok zorlanıyor. Uzun mesafelerde safkanlar arasındaki mesafeler de kısaya göre biraz daha fazla açılıyor. TOZAN yarışı en geride takip ettiği için düzlükte arayı kapatarak öne geliyor ama gücünü son metrelere taşıyamıyor. Yarış çok süratli giderse şansı artacaktır. KENANACO'nun da şansı var ama önde yarışı süratlendirecek KARADENİZ bulunduğu için sonlarda BESLENEY'e direnemeyeceği görüşündeyim. HÜRAĞA son yarışında sürprizi gerçekleştirdi ama iki kez üst üste aynı yarışı yapabileceğini çok zannetmiyorum. DEMİRONUR yine bu gruplarda hep iyi koşan ama jokey maharetine ihtiyaç duyan ve kazanmakta çok zorlanan bir safkan. Rakiplerinin çoğuna göre daha hazır olduğuna inandığım UZLUCAKIZI'nın da şansı çok yüksek ama son yarışında ÇİFTELİ gibi vasat bir rakibini bile atlayamayan bu safkanın erkek rakibi BESLENEY'e güç yetirmesinin çok zor olacağı görüşündeyim.
 
BURHAN şu an çok formsuz göründüğü için şansını en fazla tabela ile sınırlı görüyorum. Yine TARAKÇI, RAST, YAMANER ve HÜNERKIZ gibi isimlerin bu gruptaki şanslarının tabela işe sınırlı olduğu görüşündeyim. Bu şartlarda bence BESLENEY'in bu yarışı kazanması gerekiyor ve bence riske değer bir banko adayıdır.
 
 
3.AYAK

Yoruma gerek görmüyor ve şanslı gördüğüm 6 safkanı şablonumda bulunduruyorum.
 
 
4.AYAK

Bu yarışın mesafesi de çok kısa ve süratli safkan sayısı da fazla olduğu için temponun yüksek olacağı görüşündeyim. 25'er gün dinlenerek bu koşuya dinç girecek iki safkan olan 3-BIG CLOUD ve 2-HAWK ATTACK bu tempodan en fazla istifade edeceklerini düşündüğüm iki isimdir. BIG CLOUD bekleme yapıp sonlarda kısa sprintle sonuca gitmek isteyecekken, HAWK ATTACK ise kendi temposunda ön grupta bekleme yapacak, düzlükteki uzun sprintiyle ve jokey avantajıyla şansını çok yükseltecektir. Yarışları çok fazla üst üste geldiği için 4-DİLŞARBEY'in bu yarışta biraz eksik koşabileceğini düşünsem de son iki yarışındaki performansına göre ihmal edilmesi mümkün değil. Diğer rakiplerine göre bir adım önde olan bu 3 safkan küçük kuponlara yeterlidir.
 
Sürpriz arayan geniş kuponlar için önerdiğim diğer üç safkan sırasıyla şablondadır.
 
 
5.AYAK

1-AZARAKS'ın kumu çimden daha başarılı koştuğuna inanıyorum ama çim pist yumuşak yada ağır odluğunda en az kum pist kadar başarılı koşacaktır. Safkan bir önceki çim yarışında hayal kırıklığına uğratmış olsa da bugün şartlar o yarışa göre çok farklı. O yarışında rakipleriyle arasında ciddi kilo farkı bulunuyordu. Jokeyi safkanın temposunu ve gücünü iyi ayarlayamamıştı. En önemlisi de yarışa daha baştan itibaren çok yüksek tempo veren THIS IS IT gibi bir rakibi bulunuyordu ki; sonlarda temposunu kaybetmesinin en önemli nedeni bu safkanın yarışa verdiği yüksek tempo ve AZARAKS'ın jokeyi Ömer Kaya safkana ilk kez bindiği ve tanımadığı için temposunu iyi ayarlayamamış olmasıdır. 
 
Bugün çim pist ağır yada çok yumuşak olacağı için kesinlikle lehinedir. Yarışta kendisinden başka tek süratli safkan olarak MÜDÜR'ü görüyorum ve AZARAKS bu safkanı adeta yürüyerek bile yakın takibe alabilir. Safkanın üzerinde bu kez Halis Karataş bulunuyor ve ben kolay bir koşu daha kazanacağı görüşündeyim. MÜDÜR'ü kolay tempoda takibe alacak olan safkan düzlüğe temposunu bir anda yükselterek çıkacak ve rakipleri ile arasındaki farkı yine kolay tempoda açarak ikincilik mücadelesi ile baş başa bırakacaktır.
 
1-AZARAKSgünün en sağlam BANKOSU olarak öneriyorum.
 
 
6.AYAK

Açıkcası bu yarışa ne yazsam boş. Maiden koşuda güvenebileceğim bir safkan bulamadım. Tecrübeli isimlerin bu kadar kazanamamaları, yada kazanmayı istememeleri bu günde güvenilemeyeceklerinin kanıtıdır. SILENCER gibi çok kaliteli ve potansiyeli yüksek bir isim var ama bu yarışını izleyip değerlendirmeden bu taya da güvenemiyorum. Yaptığı galoplara göre BEYREKHAN'ın kuma gitmesi gerekir. Zaten baba hattından da kuma yatkın bir tay ama son yarışında bizi yakan bu taya da asla bir daha güvenme taraftarı değilim. Bugün iki bankolu kurgu tercih etmemin en büyük nedeni bu koşudur. Dolayısı ile sürprize çok müsait gördüğüm koşuda fazla sayıda taya yer veriyorum. Sıralamam şablondadır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder