19 Mart 2012 Pazartesi

19 Mart Pazartesi ŞANLIURFA SİTE TAHMİNLERİ - Resul Girgin - TUTTU

19 Mart 2012 Pazartesi Şanlıurfa at yarışı programı için Resul Girgin altılı ganyan tahmin ve yorumları

 

Pazartesi ŞANLIURFA SİTE TAHMİNLERİ yayınlanmıştır.

 

Şanlıurfa programı yine cazip görünüyor ve yine programda cazip bir banko adayımız var. Eğer risk aldığımız ayaklarda terslik yaşamazsak iyi bir sonuç alabiliriz.

 

Pazar İZMİR programında RAMPOLDI'yi çok sağlam banko önerirken 4 alternatif banko adayı daha önermiştim. Bunlardan RAMPOLDI beklendiği şekilde çok kolay bir birincilik elde ederken çok sürpriz bir safkan olan FİLİNTAY'da beklediğim gibi fotoyu önde geçmeyi başarmıştı. Program hakkında yaptığım genel değerlendirmede bir tane büyük kupon yapmak yerine RAMPOLDI'yi sabit banko bırakıp, diğer tek adaylarını da ayrı ayrı değerlendirerek alternatif kontra kuponlar yapılmasının daha mantıklı olduğunu belirterek tavsiye etmiştim. Zira tek kuponda tercih edeceğimiz banko aksilik yaşayarak bir şekilde kaybedebilir ama farklı bankolarla alternatif kuponlar yaptığımızda buna bir nevi önlem almış oluruz. Bankolarımızdan biri kazandığında da çok büyük ihtimalle altılıyı yakalayabiliriz. Bu uygulamanın diğer bir avantajı da iki bankomuz kazanırsa tutan iki kupon çıkar ve ikramiye yüksek olmasa da yine karlı çıkarız. Bu tip fazla banko önerdiğimiz programlarda bu tavsiyemi uygulamaya çalışın. Bir tane 120 TL'lik kupon yapmak yerine 4 tane 30 TL'lik kupon yapmak bana göre şansımızı yükseltmemizi sağlar. Çünkü bu tip zayıf görünen programlarda altılı ganyanın cazip ikramiye verebilmesi için çok sürpriz ve mantık dışı sonuçlar gerçekleşmesi gerekir. Tıpkı ikinci ayakta olduğu gibi. Bunları da çoğunlukla fazla sayıda safkana yer vererek bulabiliyoruz. Bunu yapabilmemiz içinde 2 bankoya ihtiyacımız oluyor. Tek bankolu kuponlarda genellikle çok sürpriz safkanlara yer vermek zor oluyor. İşte bu programda da RAMPOLDI ve sürpriz bankom FİLİNTAY'ı tercih ederek kurgu yapanlar, ikinci ayakta altılı makinası sıralamalarımızda bulunan SAVAŞER'i kuponlarında bulundurarak günü kazançlı kapatmış oldular.

 

Benim ideal kupon önerimde RAMPOLDI dışında ikinci banko seçimim en sağlam ikinci safkan olarak gördüğüm ÇAVUŞOĞLU oldu. Yarışı izleyenler ve safkanın nasıl kaybettiğini görenler aslında ne kadar sağlam ve güvenilecek bir safkan olduğunu anlamışlardır. Zira Fuat Çakar'ın bu saçma taktiğine karşılık safkanın tabelaya bile girememesi gerekirdi. Ancak ne kadar güçlü bir safkanmış ki gücü hoyratça tüketilmesine rağmen sadece burun farkla ikinci oldu.

 

Yarış tam da tahmin ettiğim gibi inanılmaz süratli gidiyordu ve ÇAVUŞOĞLU'da olması gerektiği gibi grubun sonunda bekleme yapıyordu. Zira düzlükte ön gruptaki safkanlar tek tek dökülecekleri için bu gidişata göre bu taktikle kolay bir birincilik alacaktı.  Ancak Fuat Çakar daha son viraja girilmeden ve tempo çok yüksek olmasına rağmen en sondaki safkanı bir anda dışarıları dolaştırarak erkenden en öne getirince düzlüğe temposunu artırarak ve fark yaparak çıktı ama ağır kilosundan ötürü sonlarda dayanacak gücü kalmadı. Safkanın kilo dezavantajı bulunduğu halde Fuat Çakar hangi akla hizmet bunu yaptı, yada hangi akla hizmet böyle bir taktik verildi bilmiyorum ama bu safkan herhalde bu grupta çok kolay kazanabileceği bir yarışı ancak bu kadar kötü bir taktikle kaybedebilirdi. Tamam kilosu ağır diye yavaş yavaş temposunun üzerine çıkmadan öne yaklaşıp düzlük dönüldükten sonra sprintine başlasa anlarım ama Fuat safkanın kolaylığına aldanıp maalesef amatör binici gibi bir taktik hatasına düşerek kaybetmesine sebep oldu. Zaten altındaki safkan kolay tempoda gidiyor ve ara kapatmak gibi bir derdinin olmadığını atın üzerinde hissediyorsun, neden böyle amatörlükler yapıp kendini de bizi de sıkıntıya sokuyorsun sevgili Fuat?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

URFA SİTE TAHMİNİ ( Sitemizin 142. altılısı hayırlı olsun )
 

1.Ayak: 1,7 / 3,6,8,2,5
2.Ayak: 4,3 / 11,2,1
3.Ayak: 10,6
4.Ayak: 7 / 5,2,4,3,1,6
5.Ayak: 3 ( PEYK )
6.Ayak:
9,16,13,7,10,1,3,2,11,15
 
İKRAMİYE: 1.382,38 TL.
 
 
1.AYAK

Günün en zor koşularından biri olarak nitelendirdiğim ilk ayakta hem kendisinin hem de ekürisinin de şanslı olduğuna inandığım için favori önereceğim isim 1-BIG MOON LADY'dir. Adana'daki son yarışında elde ettiği dördüncülük bu grup için oldukça iyi olduğundan kazanmaya en yakın isim olarak görüyorum. Keza ekürisi YÜNLÜCELİ'de uzun aradan sonra bir yarış görüp nefes açtı. Geçtiğimiz Elazığ ve Diyarbakır sezonlarında çok başarılı yarışları bulunan bu safkandan da çok farklı bir performans gelebilir.
 
Ekürilere rakip önereceğim ilk isim İstanbul'da umduğunu bulamayan ve üç ay aradan sonra Adana'da gördüğü ilk yarışında eksik nefesine rağmen bu grup için son derece iyi bir yarış çıkartan 7-AYHAN BABA'dır. Bu pistte ilk yarışı olacağı için uyum sağlayıp sağlayamayacağı kesin olarak belli değil ama safkan Adana'da yaptığı hazırlıklarında formunun zirvesine ulaşmış görünüyor. Dolayısıyla müsait rakipleri yanında bu safkandan da çok farklı bir yarış gelebilir.
 
Çok küçük kuponlarda bu iki safkanla risk alınabilir ama geniş ve sağlam kuponlarda her türlü sonuca açık olan koşunun kapatılmasını öneriyorum.
 
 
2.AYAK

Müsait rakipleri yanında çıktığı gibi bitirmesini beklediğim süratli safkan 4-KANİJE bu yarıştaki favorim ve kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir. Eğer önde rahat kalamaz ve üstüne çok fazla gidilirse de sonlarda devreye girmesini beklediğim ilk isim; form durumu mükemmel olup bu kez son yarışlarına göre daha uygun bir grup yakalayan 3-ZATIŞAHANE'dir. Bu iki safkanı rakiplerinden bir adım önde görüyor ve küçük kuponlara da yeterli görüyorum.
 
Geniş ve sağlam kuponlarda ise; 11-SAÇANHAN, 2-FİDANCAN ve 1-CİBEK yer verilmesi gereken diğer 3 isimdir.
 
 
3.AYAK

Maiden koşuda elle tutulur tay bulmakta zorlandım diyebilirim. Çalışmalarım sonucunda dikkatimi çeken ve yarış kazanabilecek potansiyele sahip sadece iki tay çıkartabildim.
 
Bunların birincisi; bu pistte start alıp mücadele eden taylar içinde çok farklı performansa sahip olan 10-VANESSE MEE'dir. Bu safkanın daha önceki yarışlarında gerçekleştirdiği performansları yinelemesi halinde bu pistte koşan tayları uzak farkla geride bırakması gerekir.
 
Ancak daha önce bu pistte koşmamış ve ilk kez mücadele edecek olan taylar bulunuyor. Kuyumciyan ekürisi yetiştirmesi olan 6-BELLE EPOQUE; ekürinin diğer tayları gibi yarış hayatına İzmir pistinde başladı ve hatta iki koşusunda da Halis Karataş idaresinde start aldı ama çok kötü performanslar gerçekleştirince eküri tayı elden çıkartmış ve bu kez karşımıza Urfa'da çıktı. Açıkcası ben bu tayı İzmir'deki yarışlarında hiç beğenmedim ve çok sorunlu buldum. Ancak hem kendisi hem de ekürisi iyi hazırlıklara sahip ve rakipleri çok vasat safkanlar oldukları için kolay bile kazanabilir. Dolayısıyla eküriler de kesinlikle ihmal edilmemelidir.
 
Ben şablonumda bu iki taya yer veriyorum. Ancak ilk kez koşacak olan ATA OLA'nın nasıl bir performans sergileyeceğini bilmiyoruz. İmkanı olanlar kapalı kutu olarak değerlendirdiğim bu taya da yer verebilirler.
 
 

4.AYAK

 

Bugünkü cazip banko adayımız bu koşuda bulunan ve genel puanlamada hayli cazip konumda olan 7-ŞİMŞİR'dir. Şanlıurfa'ya geldikten sonra ilgi ile takip ettiğim bu safkan; gördüğü ilk yarışta pisti tanımadığı için etkili olamadı ve bende bu performansını çok dikkate almadım. İkinci yarışında yine iyi koşmasını bekliyordum ve yorumlarımda da belirtmiştim ama yine hayal kırıklığı oldu. Ancak uzun mesafeye çıktığı bir sonraki yarışında şahane bir performans gerçekleştiren safkan son anda birinciliği ALBEYİNKAYA'ya kaptırırken artık tamam demiştim. Son yarışında ise tekrar uzun mesafede ama güçlü rakipleriyle mücadele etti. ÖZHAKAN'ın yalnızca baş farkla gerisinde dördüncü olurken önceki koşusunda geçildiği rakibi ALBEYİNKAYA ve bu yarışın favorilerinden olan SORGUNTAY geride bıraktığı isimler arasındaydı. Baş farkla gerisinde kaldığı ÖZHAKAN ile arasında o yarışta 1 kilo fark bulunurken ÖZHAKAN'ın bugün 59 kilo ile koşacağını, bu safkanın ise 52,5 kilo ile koşacağını görmekteyiz. Yani aralarında çok ciddi bir siklet farkı olduğunu görüyoruz ve avantaj ŞİMŞİR'dedir. Her yarışından sonra formunu biraz daha ileriye taşıyan safkanın ben bugün kilo avantajını çok iyi değerlendirerek bu yarışı kazanmasını ve ciddi bir sürprizi gerçekleştirmesini bekliyorum. Küçük kuponlarda BANKO yazılarak risk edilebilir.
 
Geniş kuponlarda ise her sonuca gebe olarak değerlendirdiğim bir yarış olduğu ve safkanlar aralarında ciddi kilo farklılıkları da olduğu için risk alınmaması taraftarıyım. Koşanpolat ve ekürilerin birini dışarıda bırakarak diğer tüm isimleri şablonumda bulunduruyorum.

 

 

5.AYAK
 

Çok süratli ve inatçı bir safkan olan 3-PEYK bu mesafeyi çok farklı koşuyor. Son yarışını bu mesafede kazanırken RONADY ile birlikte gruptan ayrıldılar ve her ne kadar RONADY'nin o performansı hiç inandırıcı olmasa da inatçı yapısı ile tekrar tazeleyerek kazanmayı başarmıştı. Bugünkü rakipleri daha uygun ve ideal mesafesinde çok müsait bir kilo ile ve en uyumlu olduğu aprantisi idaresinde start alacak. Grupta bu safkanı geçebilecek güçte gördüğüm isim kaliteli safkan NO PLACE TO HIDE ama bu safkan da her yarışında startta kalıyor ve bu kilo ile kısa mesafede toparlanarak bu safkanı yakalayıp geçmesi çok zor olacaktır. Startta kalma gibi bir aksilik yaşamazsa uygun şartlarda bir kez daha çıktığı gibi bitirmesini beklediğim 3-PEYK'i GÜNÜN BANKOSU olarak öneriyorum.

 

 

6.AYAK

Bu yarışta ne yorum yazsam bana boş geliyor. Zira bu grubun yarışları her defasında sürprizle sonuçlanıyor ve ben ne zaman risk almaya kalksam yanlış seçimler yapıyorum. Bu sebeple imkanı olanlara hiç düşünmeden kapatmalarını öneririm. Ben de fazla sayıda safkana yer vererek mümkün olduğunca sağlama almaya çalıştım. Sıralamam şablondadır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder