17 Mart 2012 Cumartesi

18 Mart Pazar İZMİR SİTE TAHMİNLERİ - Resul Girgin

18 Mart 2012 Pazar İzmir at yarışı programı için Resul Girgin altılı ganyan tahmin ve yorumları
Güncel tahminlerimizi www.yedinciayak.com sitemizden takip edebilirsiniz... 

Pazar İZMİR SİTE TAHMİNLERİ yayınlanmıştır.   





















MİSLİ ALTILI
 
1.Ayak: 4,1,2
2.Ayak: 3 ( ÇAVUŞOĞLU )
3.Ayak: 3 ( BEYSULTAN )
4.Ayak: 3 ( RAMPOLDI )
5.Ayak: 4 ( FAST TRACK )
6.Ayak:
4
( FİLİNTAY )


İDEAL ALTILI
 
1.Ayak: 4,1,2
2.Ayak: 3 ( ÇAVUŞOĞLU )
3.Ayak: 3,2,5,9,10,8
4.Ayak: 3 ( RAMPOLDI )
5.Ayak: 4,5,3,2
6.Ayak:
4,7,8,9,3,1,12,5,6


CAZİP ALTILI ( Cazip ikramiye hedefleyen ve büyük kupon yapanlar için )
 
1.Ayak: 4,1,2
2.Ayak: 3 ( ÇAVUŞOĞLU )
3.Ayak: 3,2,5,9,10,8
4.Ayak: 3,2,5,1
5.Ayak: 4,5,3,2
6.Ayak:
4,7,8,9,3,1,12,5,6



Bugünkü programda üç şablon önermemin nedeni mantıken RAMPOLDI'nin çok önemli bir aksilik yaşamadığı sürece bu rakiplerine kolay kolay geçilmeyeceğine inanmamdan kaynaklanıyor. Ancak mantıklı kurgularla da asla büyük ikramiyeler kazanılamıyor. Tıpkı dün Adana'da olduğu gibi. Kağıt üzerinde çok sağlammış gibi görünen AZARAKS çim pistte adeta kayboldu. Dolayısı ile mantıken düşündüğümde RAMPOLDI'nin bu mesafede geçilmesi için koşu içinde veya dışında aksilik yaşaması gerekir. Ancak bu da olması imkansız bir durum değildir. Startta kalabilir, jokeyi düşebilir, sapabilir, karnı ağrıyabilir, canı koşmak istemeyebilir ve bugüne mahsus eksik koşabilir vs. Bundan yola çıkarak cazip ikramiye hedefleyen ve büyük kupon yapanlar için dördüncü ayakta RAMPOLDI'nin koşmadığını varsayarak ayrı bir çalışma yaptım ve çıkan sonucu da ayrı bir şablon olarak sundum. Belirttiğim gibi bu şablon yalnızca cazip ikramiye hedefleyen geniş kupon yapan altılı ganyan iştirakçilerine yöneliktir. Çünkü RAMPOLDI'nin kazanma olasılığı yüzde doksansa, kaybetme olasılığı yalnızca yaşabileceği aksiliklere bağlı olarak yüzde 10'dur. İkramiye ne olursa olsun, benim altılım tutsun diyenler RAMPOLDI'yi kuponlarında tek yazmalı ve bence kesinlikle büyük kupon yapmalılar. Çünkü RAMPOLDI kazandığında altılının cazip ikramiye verme olasılığı çok düşüktür. Verse bile diğer ayaklarda çok saçma sonuçlar oluşur ki; bunları da tahmin etmemiz kolay olmadığından benim görüşüme göre bu programa maksimum 50 TL. büyüklüğünde kupon yapılmalıdır. RAMPOLDI tek yazılarak, tek bankolu büyük bir kupon yapmanın bence hiç bir anlamı yok, zira böyle bir kurgunun kupon parasını kurtarmama riski bile bulunmaktadır. Ancak tabi ki; imkanı olanlar ve yüksek ikramiye hedefleyenler cazip şablonu tercih ederek düşük ihtimal de olsa RAMPOLDI'nin yıkılmasını bekleyebilirler. Zira RAMPOLDI kazanamadığında devam eden kupon sayısı yüzde 2-3 civarında olabilir. Benim çalışmama göre bu safkan eksik koşarsa da özellikle bu mesafede TR genelinde tek rakip olarak gösterilen MASSAI MAKA'dan daha şanslı isimler mevcut. RAMPOLDI ve MASSAI MAKA dışında bir safkanın kazanması; devam eden kupon sayısını binde 1 oranına taşıyabilir. İdeal ve cazip şablonlar dışında da bu programda her halukarda misli bir kuponla şans denenmelidir. Şahsen ben yalnızca misli kuponla şansımı deneyerek bu programda altılıya keyif almak maksadıyla iştirak edeceğim. Eğer şans yanımızda olursa da bu tip programlarda misli kuponlarla cazip ikramiyeler kazanılabilir.
Ayrıca banko adaylarım değiştirilerek küçük kontra kuponlarda denenebilir. RAMPOLDI sabit banko bırakılıp diğer banko adaylarım değiştirilerek farklı alternatif kurgular denenebilir. Esasında ben bu tür programlarda büyük kupon yapılmasından ziyade her zaman bir kaç tane küçük kontra kupon yapılması taraftarıyım.

1.AYAK

 
İlk ayağı gruptan form ve performans olarak farklı gördüğüm 3 safkanla geçebileceğimizi düşünüyorum ve ayırımsız şekilde değerlendirmenizi öneriyorum. Şans verdiğim üç safkan hakkında yorumlarım şu şekildedir:
4-ARCSAINT: Hatırlayacağınız gibi bu safkanı son yarışında banko önermiştim. Fakat mesafenin kısalığı ve stili koşan safkan olması halinde kazanmasının riske gireceğini de vurgulamıştım. Maalesef olması gereken birinci gidişat değil de normalin dışında olan ikinci gidişat gerçekleşince sonuç kaçınılmaz oldu. Mesafe çok kısaydı ama öne düşecek süratli iki isim olan POSTACI ve KILL FOR YOU tempoyu baştan itibaren yükseltip önde birbirlerini yıpratacakları için ARCSAINT sonlarda bu iki safkana hakim olup kazanacaktı. Ancak POSTACI numarayı almasına rağmen KILL FOR YOU stili dışı koşarak beklemeyi tercih edince rakibini elinden kaçırmamak için yarışın başından itibaren temposunun üzerine çıkarak takibe almak zorunda kalan ARCSAINT normal olarak sonlarda etkili sprint atacak gücü bulamadı. Bugün bu safkan ideal mesafesinde koşacak ve tempo biraz daha makul olabilir. Muhtemelen KILL FOR YOU kendisinden daha süratli bir safkan bulunmadığı için öne düşecektir ama önde yalnız kalmaması ve ARCSAINT'in de bu safkanı baştan itibaren takibe almaması gerekir. GENIUS normalde kilo avantajı da bulunduğu için KILL FOR YOU'nun önde yalnız kalmasına müsaade etmez ama üzerindeki binici genellikle bindiği safkanlara bekleme yaptırdığı için nasıl bir taktik izleyeceği konusunda belirsizlik bulunuyor. GOOD ROYAL'de normalde öne gider ama bu safkan da yarışlarına ara verdiği için uygulayacağı taktikte belirsizlik mevcut. STORM HAWK'ın jokeyi Uğur Polat olduğu için pres yapacağını zannetmiyorum. Yine BIG BROTHER'de ön grupta yer tutmasına rağmen kendi temposunda bekleme yapan bir isimdir. Bu şartlarda KILL FOR YOU'nun önde yalnız kalma ihtimali olabileceğinden ARCSAINT'in işi yine zora girebilir. Ayrıca bu safkanın jokeyi Sadettin Boyraz çoğunlukla safkanına bekleme yaptırmaz, tamam temposunun üzerine de çıkarmaz ama ön grupta yer tutarak safkanı uzun sprinte zorlayabilir. Tüm bunlardan ötürü şansını yüksek görmeme rağmen ARCSAINT ile riske giremiyorum ama her şeye rağmen ilk şansı bu safkana veriyorum.
1-ERTEKİN BEYİ: Bu safkan da sprinter yapıya sahip ağırkanlı bir isim ve sprintinin sonuç vermesi için ön grupta bir kaç safkanın mücadeleyi erken başlatmaları gerekiyor. Yukarıda gidişat konusundaki bahsettiğim belirsizlikler bu safkanı da çok yakından ilgilendiriyor ve kazanmasını riske sokuyor. ARCSAINT'e göre daha ağırkanlı ve yarışa geç adapte olabildiği için için bu rakibinden sonra şans veriyorum.
2-KILL FOR YOU: Bu safkanı bir nevi sigorta olarak görüyorum. Zira önerdiğim ilk iki safkan önde mücadelenin erken başlaması halinde şanslarını artıracak sprinter isimlerdir. Aksi durum gerçekleşir ve bu safkana pres yapılmazsa çıktığı gibi kazanabileceği için bu bakımdan koşuyu sigortalayan bir safkandır ve kesinlikle ihmal edilmemelidir.
Diğer safkanlar arasında önemli kilo avantajına sahip isimler bulunuyor ama güçleri çok sınırlı safkanlar ve form durumları da bu üç isim kadar iyi olmadığından önde giden safkanla ve sonlarda geriden gelecek iki kaliteli safkanla ilk ayağı geçebileceğimizi düşünüyorum.

2.AYAK

BİTİRİM, GADDAR METİN ve ERENHİLAL gibi süratli isimlerin fazla olduğu koşuda bu safkanlara pres uygulayacak SAVAŞER, BOZDEMİR ve ZEYTİNBEY gibi isimlerde bulunduğu için koşuda temponun baştan itibaren çok yükseleceğini düşünüyorum.
Bu durumdan en fazla istifade edecek olan safkan da kalite ve performans olarak da gruptan bir adım önde gördüğüm 3-ÇAVUŞOĞLU'dur. İstanbul sentetik pistinde daha güçlü rakipler arasında verdiği mücadelelerden sonra son olarak Bursa kum pistinde mücadele eden bu safkan AKSİ ÇOCUK ve AKBARAN gibi kaliteli isimler arkasında başarılı bir üçüncülük elde ederken ilginç şekilde koşunun favorisi olan NARMANLI'yı da geride bırakmayı başarmıştı. Hatta o koşuda altıncı olan OCTAVIUS bile burada olsa rahatlıkla sağlam banko olarak önerirdim ki; bu durumda o safkanı çok kolay geçen 3-ÇAVUŞOĞLU; müsait rakipleri yanında ve lehine gidişatta ağır kilosuna rağmen Fuat Çakar idaresinde daha sağlam gördüğüm bir safkandır. Zira İMROZ ile kazandığı yarışlarda gördüğümüz üzere Fuat Çakar istediğinde bekleme yarışlarında da son derece başarılı at binebilen bir jokeydir. Ayrıca ÇAVUŞOĞLU uzun sprintte yapabildiği ve rakipleri çok uygun odluğu için öne erken gelmesi bu kilo ile avantajına bile olabilir. Zira ağır kilolarla geriden gelmek ve fark kapatmak daha zor olduğundan ön grubun gerisinde orta grupta bekleme yapması halinde bu rakipleri yanında kolay bir yarış kazanacağına inanarak 3-ÇAVUŞOĞLU'nu BANKO değerlendirmenizi öneriyorum.

3.AYAK

Bu gruptaki safkanlar hakkında fazla yorum yapılmasını anlamsız görünüyorum ancak dikkat çekmek istediğim önemli bir husus bulunuyor. TR genel puanlamasında koşunun favorilerinin dişi safkanlar olan ATEŞLİKIZ ve BERCESTE oldukları görülüyor. Ancak bu mesafede dişi safkanlara hiç bir zaman bel bağlanmaması görüşündeyim. Tabi ki çok kaliteli bir safkan olur o ayrı konu ama bu gruptaki safkanların ne kadar kaliteli oldukları ortada... Dolayısı ile sakın ola bu iki kısrakla risk almayın derim.
Benim favorim İstanbul sentetik pistinde ve uzun mesafede start aldığı son yarışındaki ikinciliği hayli başarılı olan 3-BEYSULTAN'dır. Bu rakipleri yanında ve bu mesafede kazanması en normal sonuç olacağı için misli kupon yapanlar BANKO olarak edebilirler.

4.AYAK

Günün kalesi konumunda olan 3-RAMPOLDI'den sanırım fazla bahsedecek bir şey yok. Safkan her koşusunda bu tip rakiplerini ezici bir üstünlükle kolaylıkla geride bırakarak seriye ve yoluna devam ediyor. Dolayısı ile bugün de kazanması en normal sonuç olacağı için BANKO değerlendirmenizi öneriyorum.
Cazip ikramiye hedefleyenlerin ise 2-OIL MEN'i ilk rakip olarak değerlendirmelerini, daha sonra ise SPIRITUS dışından tüm isimlere yer vermelerini öneririm.

5.AYAK

Bu koşuda da 4 safkanla rahat bir yarış izleyeceğimizi düşünüyorum. Şans verdiğim isimler hakkında yorumlarım şu şekildedir:
4-FAST TRACK: Safkan şu an hayatının en iyi durumunda ve son yarışını bugünkü mesafede 58 kilo ile hem çok kolay, hem uzak farkla, hem de çok iyi bir derece ile kazandı. Hüseyin Şimşek idaresinde öne düşmek isteyeceği ve süratli rakibi SOLITAIRE bulunduğu için safkanla riske girmek istemedim ama büyük değişime uğrayan ve sınıf atlama yolunda olduğunu gözlemlediğim safkanın son yarışına orantılı performans sergilemesi halinde yine rakip tanımayacağını düşünüyorum. Bu yarışta yine hassas ve ince bir nokta mevcut. Bu ayrıntıları çoğu yarış yazarı kaçırır ama benim en fazla önem verdiğim hususlardan olduğunu biliyorsunuz. Eğer yarışın gidişatından ve temposundan bahsedilecekse kesinlikle safkanın yarış karakteri dışında binicilerinin stili de dikkate alınması gerekiyor. Maalesef çoğu kişinin yaptığı hata yalnızca safkanın stilini dikkate almalarıdır. Stili rakibinin üzerinde genellikle safkanına bekleme yaptıran Uğur Temur bulunuyor ve kilosu da ağır sayılacağı için liderlik mücadelesine girişmeyebilir. FAST TRACK'in aprantisi Hüseyin Şimşek ise aksine bindiği her safkanla numara almaya çalışan stile sahip olduğu için bence yine numarayı alacak ve muhteşem formuyla tüm grubu dağıtıp bir kez daha kazanmaya çok yakın olacaktır. Ayrıca bu safkanın ön grupta tempoyu yükseltmeden bekleme yapıp son 600'den itibaren sprintine başlaması halinde daha fazla başarılı olacağını da belirtmem gerekiyor. Safkanın esas stili budur. Bu safkan da misli kuponlarda BANKO olarak tercih edilebilir.
Riske girmek istemeyenlerin ise; 5-IRON CRESCENT başta olmak üzere 3-LADY LIZ ve 2-SOLITAIRE'ye de yer vermeleri gerekir.

6.AYAK

Yine fazla yoruma gerek görmediğim ve sürprize müsait gördüğüm bir yarış olacak. Kesinlikle fazla sayıda safkana yer verilmesi taraftarıyım ama benim bu koşudaki favorim çok çok sürpriz bir safkan olan 4-FİLİNTAY'dır. Bence bu safkan koşunun favorisi olması gerekir ama TR genel puanlamasında sadece 9 puan alarak ÖZBEYİM ile birlikte son sıralarda kaldığını ve şans verilmediğini görmekteyim. Ancak bu safkanın formunun zirvesinde olduğunu çok yakından biliyorum. Zaten idman pistinde gerçekleştirdiği muhteşem dereceli galopları ile de bunu belli ediyor. Safkanın sağlığı ve form durumu çok iyi olmasına rağmen rokluk yapan bir isim olduğu için TUNÇ ekürisi sorunu bir türlü gideremedi ve uzun süredir birinciliğe hasret kaldı. Ancak kazanacağı ve büyük bir sürprize imza atacağı gün bugün olabilir. Zira bugün son yarışlarından farklı olarak takılarına dil bağı da ilave edildiği görülmektedir. Öncelikle normalde bu grupla alakası olan bir safkan değildir. Formu çok iyi ve bugün rakipleri inanılmaz derecede uygun isimler. Ayrıca bu safkanın bence en başarılı olduğu mesafe 1200 metredir. Aprantilere mahsus olan koşuda en yetenekli aprantilerden biri olan Yücel Bilik'in deklare edilmesinden de safkanın hedef yapıldığı ve birincilik beklendiği anlaşılmaktadır. Koşuyu üçüncülük civarında kolay tempoda takip edip düzlük boyunca yapacağı uzun sprintiyle ön gruba hakim olarak kazanmasını ve sürprizi gerçekleştirmesini bekliyorum. Çok sürpriz konumda olan bu safkanı da misli kuponlara BANKO öneriyorum.

( DİP NOT: Genel puanlamada totosundan ötürü sondan ikinci at konumunda olmasına rağmen ganyanı düşük çıkarsa şaşırmayacağım )

Ancak çok rokluk yapan, çoğu zaman binicisinin teşviklerini karşılıksız bırakan bir safkan odluğu için de normal kuponlarda riske giremiyor ve fazla sayıda rakip öneriyorum. Sıralamam şablondadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder