16 Mart 2012 Cuma

16 Mart Cuma İZMİR SİTE TAHMİNLERİ - Resul Girgin

16 Mart 2012 Cuma İzmir at yarışı programı için Resul Girgin altılı ganyan tahmin ve yorumları

 

Cuma İZMİR SİTE TAHMİNLERİ yayınlanmıştır.

 

Perşembe Şanlıurfa programında sürpriz bankomuz SONEDA 6,65 ganyanıyla yine kazandı, hatta geçen hafta banko önerdiğim safkanla da sıralı ikili yaptı ama diğer ayaklarda doğru tercihleri yapamadığım için elediğim iki attan sürpriz şablon dörtte kaldı. Aslında çok yüksek ikramiye hedefleyen bir kurguydu ve önerdiğim daha sürpriz atlarda kazanabilirdi. Gerçekten şanssız bir gündü, çok yazık oldu...

 

İki haftadır Şanlıurfa'da son ayaklarda önerdiğim sürpriz safkanlar kazanınca bir üyemiz maille Şanlıurfa'dan duyum alıp almadığımı sormuş. Şanlıurfa hipodromlarında herhangi bir tanıdığımız ve istihbaratımız yoktur, tamamen kendi çalışmalarımdır. Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar yoğun şekilde sürdürdüğüm çalışmalarımın ürünüdür. Ancak son ayaktaki safkanın son 5 dakikaya kadar muhtemel ekranında efg olması benimde dikkatimden kaçmadı. Sanırım safkana yüklü ganyanlar oynayanmış. Zaten bu safkanın ganyanının daha yüksek olması gerekirdi.

 

İzmir programında ise bir tane bile sürpriz safkan kazanmamasına rağmen ilginç şekilde plaselerle  beklenilenin çok üzerinde ikramiye verdi. Bunun sebebi programın çok zayıf olarak değerlendirilmesi ve İzmir'de yayılan sahte tüyo atlarının kazanamamasıdır. Dün son ayak yorumumda da bahsettiğim gibi bazı safkanların kesin kazanacakları söylentisi yayılıyor ve tüm kurgular bu atlar üzerine yapılıyor. O atlar kazandığında da altılıyı misli bulanlar olduğu için diğer ayaklarda sürpriz atlar bile kazansa çok komik ikramiyeler veriyor. Dünkü programda da TURABİ ve son ayakta DEPREŞEN tüm İzmir'in banko yazdığı safkanlardı. İkisi de kazanamayınca altılı ikramiyesi plase atlarla 1.500 TL civarı bir rakama ulaştı. İzmir'in zayıf programları aslında bence Şanlıurfa programlarından bile zor. Neredeyse her ayakta çok ağır favoriler bulunduğu için hangisi aksilik yaşayacak, hangisi kayıp yapacak ve hangisi kazanacak bu kararları alabilmek çok zor. Yaz sezonuna kadar maalesef bu programlar devam edecek. Tabi ki doğru kurguyu tercih ettiğimizde zayıf görünen programdan cazip ikramiyelerde kazanılabiliyor. Bugün yine benzer bir program mevcut. Kazanma zamanlarının geldiğine inandığım iki safkanı banko tercih ederek mümkün olduğunca ekonomik bir şablon sunmaya çalıştım. Kuponlarını büyütmek isteyenler altılı makinası sıralamalarından faydalanabilirler. Ancak ben önemli bir aksilik olmazsa küçük kuponla başarılı olacağımızı düşünüyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İZMİR SİTE TAHMİNİ
 

1.Ayak: 5 ( SERENARA )
2.Ayak: 3,2 / 1,5,6,4
3.Ayak: 4 / 5,3
4.Ayak: 5,7
5.Ayak: 3,6,1,2,5,4
6.Ayak:
4 ( KOŞANGÜZEL )
 
 
1.AYAK

 
Sprinter ve çok güçlü bir safkan olan 5-SERENARA tam bir uzun mesafe atı ve bu mesafede normal şartlarda bu rakiplerine geçilmemesi gerekir. Safkan son galobunda da muhteşem bir derece gerçekleştirmiş. yetenekli jokeyi Uğur Polat idaresinde kilosu da müsait olduğu için bir aksilik olmazsa kazanmasını bekliyor ve ilk ayak olmasına rağmen BANKO öneriyorum. 
 
 
2.AYAK

Son koşusunda Mehmet Kaya idaresinde düzlüğe artırarak ve farkı açarak giren 3-BÜRKAN temposunu son metrelere kadar koruyamayınca güçlü rakiplerine mağlup olmuştu ama bugün biraz daha uygun rakiplerle mücadele edeceği ve üzerinde de etkili jokey Özcan Yıldırım bulunduğu için kazanmaya en yakın isim olarak görüyorum. Ancak yarışta çok süratli bir safkan olan MERT MELİH bulunduğu için tempo yüksek geçecektir, dolayısıyla da son yarışında olduğu gibi biraz aceleci davranırsa kazanması riske girebilir. Bu safkana ilk rakip olarak cazip bir isim olan 2-KURUŞAĞA'yı öneriyorum. Bu safkan şu an o kadar formda ki aslında bir alt sınıfın atı olmasına rağmen bu formuyla bu grupta da şanslı olacağı görüşündeyim. Son iki yarışındaki performansı da bu görüşümü destekler nitelikte ve safkanın galopları da çok iyi olduğu için bugün süratli gidecek yarışta sonlarda yapacağı sprintiyle sürprizi gerçekleştirebileceği görüşündeyim.
 
Bu iki safkanla küçük kuponlarda risk alınabilir. Ancak geniş kuponlarda bu tarz koşularda risk alınmaması görüşündeyim. şans verdiğim diğer isimler sırasıyla şablondadır.
 
 
3.AYAK

Süratli safkan 4-BABA SERCAN'ın son yarışında Fuat Çakar idaresinde koşuya verdiği tempoyu çok beğendim. Safkan her yarışından sonra performansını biraz daha ileriye taşıyor. Son yarışında öncekine göre çok daha başarılı bir yarış çıkardı ki; bunun nedenini de jokeyine bağlıyorum. Bugün at sayısı daha az ve Fuat Çakar yine son yarışındaki taktiği uygulayarak sert temposu ile arka grubu dağıtarak kazanmaya çalışacaktır. Son yarışında bunu başarmış ve ağırkanlı rakiplerini dağıtmıştı aslında ama ensesinde boza pişiren rakiplerine yapabilecek bir şeyi yoktu. Sonlarda yaptığı etkili sprintiyle tanıdığımız AYTUNGA yüksek tempo nedeniyle uzun sprint yapmak zorunda kaldığı için dağılmış ve etkili sprint yapamamıştı. Bugün şartları daha müsait gördüğüm için çıktığı gibi bitirerek kazanmasını beklediğim 4-BABA SERCANküçük ve misli kuponlara BANKO öneriyorum.
 
Geniş kuponlar için önereceğim rakipleri 5-MARTIN EDEN ve 3-AYTUNGA'dır.
 
 
4.AYAK

Bu gruptaki safkanların hepsi birbirlerini geçebilecek güce ve potansiyele sahip isimlerdir. Bu sebeple her yarış başka birinin kazandığını görmekteyiz.
 
Bugün sıranın 5-UÇANEFE yada 7-BAYÇORA'da olduğunu düşünüyorum.
 
Muhtemelen UÇBEYİ ve ANKA öne düşecekler, DÖNMEZBEY bu safkanları yakın takip edecekken BAYÇORA'da ön gruba fazla avans vermeden takip etmek isteyecektir. Startta ne kadar kalacağı belirsiz olan UÇANEFE grubun sonunda bekleme yapacaktır. Eğer tempo erken yükselir ve çok fazla da startta kalmazsa 5-UÇANEFE'nin sonlarda tüm gruba hakim olacağı görüşündeyim. Safkan son 1000 metre galobunda adeta İngiliz atı gibi derece gerçekleştirmiş ve bu formunu yarışa taşırsa rakip tanımaması gerekir.
 
Eğer startta fazla oyalanır ve tempo da istediği süratte olmazsa son yarışından da anlaşılacağı üzere formunu çok yükseltmiş olan 7-BAYÇORA; grubun en hafif kilolu safkanı olma avantajını da en iyi şekilde değerlendirerek etkili jokeyi Uğur Polat idaresinde uzun sprint yapabilme yeteneğini de en iyi şekilde değerlendirerek kazanacağı görüşündeyim.
 
 
5.AYAK

İşte bu grupta kesinlikle risk almayacağım. Hangi safkan kazanırsa da kazansın kesinlikle hiç şaşırmayacağım. 6 safkana da yer vererek kapatıyorum. Sıralamam şablondadır.
 
 

6.AYAK

Uzun mesafeli son yarışlarında üstelik çok daha güçlü rakipleriyle mücadele etmesine rağmen oldukça başarılı performanslar çıkartan 4-KOŞANGÜZEL; bu kez hem ideal mesafesinde start alacak, hem de çok uygun bir grup yakalamış. Stili rakibi ASİL GELİN'i ikincilikte kendi temposunda takip etmesini ve düzlükte rakibine hakim olarak kazanmasını beklediğim safkanı BANKO değerlendirmenizi öneriyorum.

 

1 yorum: