25 Mart 2012 Pazar

146 - 24 Mart Cumartesi ADANA SİTE TAHMİNLERİ - Resul Girgin - TUTTU

24 Mart 2012 Cumartesi Adana at yarışı programı için Resul Girgin altılı ganyan tahmin ve yorumları

 

Cumartesi ADANA SİTE TAHMİNLERİ yayınlanmıştır.

 

Dünkü Bursa programını sanırım biraz hafife almanın cezasını çektik ve tercih hataları nedeniyle çok cazip bir ikramiye kaçtı. İlk hatam ilk ayakta taksimden önce önerdiğim iki attan başka bir atı tutmamama rağmen sırf ilk ayak fobisi yüzünden fazla safkana yer vermek oldu. İkinci ayakta da Selim Kaya'nın Bursa'ya sırf NİAGARA için geldiğini hesaba katarak banko tercih etmem lazımdı. İlk iki ayakta yaptığım hatalar nedeniyle üçüncü ayakta tuttuğum 4 atın birini eleme hatası yaptım. Oysa ki altılı makinası tahminimde de görüldüğü üzere 4 atla kapalı gördüğüm bir yarıştı. Dördüncü ayakta herhangi bir hata yaptığımı düşünmüyorum ama NARMANLI'nın kilosu ağır olduğu için POWER'ı taksimin önüne almam lazımdı. Eğer ikinci ayağı banko yazıp beşinci ayağa rakip yazmaya karar verseydim şans vereceğim isimler, SERKANBEY, ARSULTANI ve süratli safkanların en iyisi olan TIGHT MAN olacaktı. Süratli safkan sayısı fazla olduğu için sprinter isimleri avantajlı görüyordum ama MÜŞFİK HOCA'nın hiç suya sabuna dokunmayacağını hesap edemedik. Bu safkana çok inanmama rağmen Murat Gündüzeli programda çok sayıda şanslı olan safkana bindiği için çok tutulmayanlarla kazanıp, bu safkanla kaybetme ihtimalini düşünmem gerekirdi. Çünkü bu altılı ancak böyle paraya gidebilirdi. Son ayakta da 16,35 ganyanıyla altılı ganyanı yüksek ikramiyeye taşıyan SLY BELLE'yi ilk safkan olarak önerdim ama çok tuttuğum ve takibimde olan bu safkanı en azından küçük kuponlara banko önererek dikkat çekebilir ve sizlerin daha fazla faydalanmasını sağlayabilirdim. Bilgisayarıma musallat olan virüs yüzünden detaylı yorum yazarak düşüncelerimi aktaramamamın üzüntüsünü çok hissettim.

 

İzmir programında ise ne kadar favori varsa kazanınca TURABİ'nin çıkmasıyla altılıyı iki misli yakalamamız bile bir işe yaramadı. Eğer ikinci ayakta 10,70 ganyanıyla son ana kadar yarışı önde götüren 6-PRINCESS DOMINIC kazanmış olsaydı en azından altılıyı tebessüm edebileceğimiz bir ikramiyeye taşıyabilirdi. 

 

Cumartesi ADANA programını ise genel görüşün aksine cazip ikramiyeye açık görüyorum. Bu sebeple programı iki ihtimalli değerlendirerek hem ikramiyenin düşük olma ihtimalini de hesaba katarak şablon tutarımı ekonomik tutmaya gayret ettim, hem de biri cazip, diğeri favori olan iki banko ile yüksek ikramiyeye gidebilecek bir altılı kurgusu önerdim.  Eğer şans yanımızda olur ve risk aldığımız ayaklarda terslik yaşamazsak iyi bir sonuç alabiliriz. Tahmin ve yorumlarım şu şekildedir:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KÜÇÜK ALTILIM ( Sitemizin 146. altılısı hayırlı olsun )
 

1.Ayak: 1 ( ÇIKMAZHAN )
2.Ayak: 3 ( LANISTA )
3.Ayak: 1,4,5
4.Ayak: 1 ( AMERİKALI )
5.Ayak: 13,4,1,14,7,6,11,12,10
6.Ayak:
9,1,5,4,2,13,14,6
 

 

NORMAL ALTILIM
 

1.Ayak: 1 ( ÇIKMAZHAN )
2.Ayak: 3 ( LANISTA )
3.Ayak: 1,4,5
4.Ayak: 1,4,3
5.Ayak: 13,4,1,14,7,6,11,12,10
6.Ayak:
9,1,5,4,2,13,14,6
 
 

MİSLİ ALTILIM
 

1.Ayak: 1 ( ÇIKMAZHAN )
2.Ayak: 3 ( LANISTA )
3.Ayak: 1,4,5
4.Ayak: 1 ( AMERİKALI )
5.Ayak: 13,4,1,14
6.Ayak:
9,1,5
 
 
1.AYAK

Çok güçlü fiziğe sahip tam bir uzun mesafe tempo atı olan 1-ÇIKMAZHAN aynı zamanda mücadeleci, savaşçı ve inatçı karakteriyle de son derece beğenimi kazanan bir safkandır. Bu safkanın özellikle uzun mesafelerde çok başarılı yarışlarını izleyeceğiz. Bir önceki 2000 metre mesafeli yarışında KAFKASLI gibi uzun mesafelerin en başarılı isimlerinden biri yanında az daha büyük bir sürprize imza atmak üzereydi. Son ana kadar mücadeleden düşmeyen safkan birazda iç kulvarda kaldığı için birinciliği sadece baş farkıyla kaptırmıştı. Son yarışı aleyhine olan kısa mesafede olduğu için düzlükte DARK MAGIC tarafından yakalanıp geçilmesine rağmen üstün mücadele karakteri ile içeriden tekrar tazeleyerek rakibine hakim olan safkan olağanüstü bir performans sergiledi. Üstelik bunu ağır kilo ile başardı. Yani bu güçlü safkan için kilo farkı fazla problem olmuyor. Bu tip safkanlar uzun sprint atabildikleri ve üstün mücadele yeteneğine sahip oldukları için düzlükte yakalanıp geçilecek gibi görünüp tekrardan tazeleyerek kazanabilmekteler.
 
Safkan bugün rakiplerine göre ağır sikletle mücadele edecek ama buna karşın hem rakipleri son yarışlarına göre daha uygun isimler, hem de bu kez çok daha fazla başarılı olabileceği uzun mesafede koşacak. Aprantisi Uğur Temur'un da jokey olmasına sadece 2 yarış kaldığı için bu yarışta ayrı bir adaptasyonla at binecektir. Eğer safkanı temposunun altında koşturarak kantarmada boğmak gibi bir hataya düşmezse inatçı safkanın bu rakiplerini fazla zorlanmadan geçeceğine inanıyor ve BANKO değerlendirmenizi öneriyorum.
 
Programın ikramiye bakımından zayıf kalma ihtimali de bulunduğu için ben bu safkanın yanına şablonumda rakip yazmayacağım. Ancak yanlış koşturulması ihtimaline karşı rakip yazmak isteyenlere henüz gerçek potansiyelini yansıtan yarışlar yapamasa da MUMMYS LOVE gibi bir açık yarış atının öz kardeşi olduğu için damarlarındaki asil kanda çok büyük potansiyel taşıyan 3-VURAL AMCA'yı değerlendirmelerini öneririm. Ben safkanın şu ana kadar koştuğu yarışlarda ÇIKMAZHAN'ı bu mesafede geçebileceği bir performans göremediğim için şablonumda bulundurmuyorum ama bugün farklı koşarsa da fazla şaşırmam.
 
 
2.AYAK

Üzerinde en fazla düşündüğüm ve incelediğim koşu oldu. Çünkü bu yarışı genel puanlamada üçüncü at konumunda cazip sayılacak bir isim olan 3-LANISTA'nın kazanmasını bekliyorum. Beni düşündüren konu ise yarışın temposunun nasıl gideceği biraz belirsiz olmasıydı. Bir önceki yarışını 1900 metre mesafede sonlarda yaptığı muhteşem sprintiyle çok kolay ve rakiplerine ezici bir üstünlük sağlayarak kazanan bu safkan son yarışında tempo yavaş gittiği ve çim pist yumuşak olduğu için çok fazla etkili olamadı. Bu safkanın kazanması için temposunun süratli gitmesi çok önemli. Bu kez çim pist normal olacağı için daha kolay ve etkili sprint atabilecektir. Yarışta öne düşecek iki safkan bulunuyor. Bunlar PERHAN ve MURAT KAAN'dır. Bu iki safkan son yarışlarında da birlikte koşmuşlardı ama o yarışta PERHAN çok ağır kilo taşıdığı için tempoyu yükseltmek istememiş ve dolayısıyla da liderliği almaya çalışmamıştı. Bu defa kilo problemi olmadığı için liderliği MURAT KAAN'a bırakacağını zannetmiyorum ve mesafe de fazla uzun olmadığından bu ikili bence yarışı erken süratlendireceklerdir. ATEN BOY, MY GOLDEN STAR, MURPHY ve WEST OF QUEEN gibi isimlerinde ön grupta bu safkanları yakın takip etmeye çalışacaklarını düşünüyorum ki bence bu tabloda tempo çok aşırı süratli gitmese bile bir noktadan sonra ister istemez hızlanacak ve  sprinter safkanları biraz daha avantajlı hale sokacaktır. LANISTA'nın idman durumuna baktığımda son uzun galobunu jokeyi Ahmet Çelik'in bizzat kendisinin yaptırdığını ve önceki galoplarına göre çok daha iyi bir dereceyi rahat yaptığını görmekteyiz. Bu durumdan anlaşılacağı üzere safkanın form durumu daha da yükselmiş ve bu yarış hedef yapılmıştır. Safkanın kilo probleminin bulunmaması da yine tercihimi etkileyen nedenlerdendir. Eğer tempo öngördüğümün aksine çok yavaş gitmezse düzlükte yapacağı muhteşem sprintiyle önceki birinciliği kadar kolay olmasa da sonlarda rakiplerine hakim olarak kazanacağına inanıyor ve BANKO değerlendirmenizi öneriyorum.
 
Bugünkü kurgumda ilk iki ayağı geçersek altılıyı doğru tahmin etme şansımız çok yükseleceği için bu bakımdan da riske değer banko adaylarıdır. TR genelinde günün kalesi olan AMERİKALI üzerine geniş kupon yapacaklara da en azından küçük bir kuponla bu kurguyu alternatif olarak değerlendirmelerini öneririm.
 
 
3.AYAK

Bu yarışta KENANACO, BERKCAN ve ENGİNHAN performans olarak diğer rakiplerinden hayli önde olan 3 isimdir. CANKURUŞ'un performansı da bu safkanlara yakın olmasına rağmen yarışın gidişatı ve temposu çok kısa sprinti bulunan safkanın aleyhine olduğu için en baştan eliyorum.
 
Diğer 3 safkan arasında da kazanmaya en yakın gördüğüm isim 1-KENANACO'dur. Bu safkanın son iki çim yarışlarında elde ettiği ikincilikleri değerlendirdiğimizde form durumunun ne denli iyi olduğu anlaşılıyor. Son yarışında banko önerdiğim BESLENEY ile aynaya kadar mücadele ederken muhteşem performans sergiledi. Safkanın bu yarışta stili bir rakibi bulunmadığını görmekteyiz. Üstelik üzerinde de bu tip safkanlarla mucize yarışlar gerçekleştiren jokeyi Selim Kaya bulunuyor. Muhtemelen rölanti tempoda liderliği alacak, BERKCAN'da bu safkanı takibe alsa da kendi şansını yitirmemek için pres yapmayacaktır. Kilosu ağır olmasına rağmen yavaş tempoda başlayıp git gide hızlanacak olan bir yarışta Selim Kaya gibi bir jokey idaresinde sonlarda bu iki rakibine kolay kolay teslim olmayacağına inandığım safkanı kazanmaya en yakın isim olarak görüyorum.
 
En ciddi rakibi bana göre 4-BERKCAN olacaktır. Son yarışını en yakın rakibine 3 saniyeye yakın fark yaparak çok kolay kazanan bu safkan jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde gerçekleştirdiği son galobunda da öncekilere nazaran daha iyi dereceyi rahat yaptığı için sorunlarından kurtulmuş ve geçen seneki formunu yakalamış görüntüye sahip. Yarışı son viraja kadar kendi temposunda ikincilikte takip edeceğini tahmin ettiğim safkan düzlüğe çıkılırken hızla temposunu yükseltecek ve rakibiyle arasındaki kilo farkından faydalanarak sonlarda hakim olarak kazanabilir.
 
Gördüğü yarışlardan sonra formunu üst seviyeye taşıyan 5-ENGİNHAN benim hiç bir zaman çok beğendiğim bir safkan değildi ama son yarışındaki muhteşem performansını gördükten sonra da hakkını yememek lazım. BOZYİĞİT'in kazandığı açık yarışta ORÇUN gibi çok güçlü bir rakibinin sadece yarım boy gerisinde üçüncü olan bu safkanın da kilosu müsait olduğu için yarışı kolay tempoda üçüncülükte takip edip düzlükte rakiplerini avlayabilecek potansiyele sahiptir.
 
Bu 3 safkanla rahat bir yarış izleyeceğimizi düşündüğümden aralarında seçim yapıp riske girmek istemiyorum.
 
 
4.AYAK

Kağıt üzerinde günün en sağlam atı görünen isim kuşkusuz bu koşudaki 1-AMERİKALI'dır. Fakat her ne hikmetse cazip ikramiyeye giden programlarda aksilikler en sağlam görünen atın başına geliyor. Kazanmaları durumunda da genellikle program simitçi altılısına dönüşüyor yada diğer ayaklarda çok büyük sürprizle oluyor. Bu sebeple ben mantıken en sağlam görünen atı banko yazayım ve altılıyı tutturma şansımı artırayım diyenler yazar arkadaşlarımın kurgularını tercih edebilirler. Ancak ben alternatif banko adaylarımın bulunduğu programda bu safkanı yıkarak ikramiyeyi cazipleştirmeyi hedefleyeceğimden yalnızca küçük ve misli kuponlara BANKO öneriyorum.
 
Yarışta safkan sayısı az ve beklenmedik bir gidişat olabilir. Yani süratli ve inatçı bir tempo atı olan 4-WOLF BLOOD baştan itibaren çok yüksek tempoda liderliği alıp rakiplerinden avans alabilir. Bence şansını artırması için yapması gereken de budur. Bu durumda AMERİKALI ya bu safkana avans vermek zorunda kalacak, yada avans vermemek için baştan itibaren temposunun üzerine çıkmak zorunda kalacağı için sonlarda etkili sprint yapamayabilir ve WOLF BLOOD sonlarda bu rakibine direnerek kazanabilir. Geçmişte bu tür senaryoları çok gördüğümüz için bugün de çok uzak bir ihtimal olarak görmüyorum. Safkanın ilgilileri de jokeyi Ahmet Çelik'te 3-4 boy avansla AMERİKALI'yı geçemeyeceklerini biliyorlardır. Dolayısıyla böyle bir taktik geliştirmeleri gerekir.
 
Diğer ihtimal de WOLF BLOOD yüksek tempoda kaçar, AMERİKALI avans vermemek için temposunun üzerine çıkar ve şu an hayatının en parlak döneminde olan 3-SABAH GÜNEŞİ'de sonlarda bu ikiliyi avlar. Bu ihtimaller AMERİKALI'nın kazanması ihtimaline göre daha düşük olsalar da sonuçta imkansız olmadığı için ben önlemimi almak istiyor ve 3 safkanı da şablonumda bulunduruyorum.
 
 
5.AYAK

Bu koşuda ön plana çıkartacağım çok sürpriz isimler mevcut. Bunların birincisi; bugün çok farklı bir yarış beklediğim 13-TUAL'dir. Bir süre geriye alınan bu safkan yeterli hazırlıklara sahip ve jokeyi Arslan Birdal nezaretinde gerçekleştirdiği son dereceli galobuyla iyi duruma ulaştığı ve bu yarışı hedef yaptığı görülüyor. Dinçlikle sürprizi gerçekleştirebileceğini düşünüyorum.
 
Diğer sürpriz adayım ise; jokeyi İ.Halil Ketme tarafından bizzat hazırlanarak hedef yapılan ve bu kez dil bağı takısıyla çok farklı koşabileceğini tahmin ettiğim 4-KUDRET'tir.
 
Daha sonra ise bu kez mesafenin kısalması ile kazanabileceğini düşündüğüm çok süratli bir safkan olan 1-BLUE SON ve tam bir kazanma özürlü olsa da hep iyi koştuğu için mecburen yazdığımız 14-VINCITORE şansını yüksek gördüğüm bir diğer isimdir.
 
Bu 4 safkanla misli ve küçük kuponlarda risk alınabilir. Geniş kuponlar için önerdiğim diğer 4 safkan sırasıyla şablondadır.
 
 

6.AYAK

Bu kez usta bir jokey idaresinde start alacağı için şansını yükseltmiş olan 9-ERGİNER'in artık takibimizin karşılığını vermesini bekliyoruz. En ciddi rakibi yine bir önceki çim pist yarışında bu grubu çok kolay geçen 1-AKINALP olacaktır. Bu ikiliden sonra da jokeyi Müslüm Çelik tarafından bizzat hazırlanarak bu yarışa hedef yapılan 5-KARAGÜZEL
şansını yüksek gördüğüm bir diğer isimdir.

 

Bu 3 safkan misli ve çok küçük kuponlara yeterlidir. Geniş kuponlar için sürprizde önerdiğim isimler sırasıyla şablondadır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder